εγκατάσταση
Βιομηχανική χρήση Παροχή νερού ψύξης Michelin
Κατάσταση προηγούμενο
Η μονάδα παραγωγής ελαστικών Michelin στο Hallstadt αντλεί νερό για τη διαδικασία ψύξης ως ακατέργαστο νερό από το κύριο ποτάμι για δύο χιλιόμετρα. Το εργοστάσιο άνοιξε το 1971 και εκσυγχρονιζόταν συνεχώς και σχετικά με τη διαχείριση των υδάτων επεξεργασίας. Το νερό ψύξης που απαιτείται για τη μείωση της θερμοκρασίας του ελαστικού μετά τον βουλκανισμό αποθηκεύεται σε δεξαμενές κάτω από το δάπεδο του χώρου.
Πλεονεκτήματα
Το υπόγειο μειώνει τον χώρο που απαιτείται για τα βασικά μέσα παραγωγής στην αναπτυσσόμενη μονάδα: η τέλεια λύση για τη Michelin. Η Michelin επέλεξε την υψηλών επιδόσεων και εξαιρετικά αποτελεσματική αντλία στροβίλου για βαθιά πηγάδια που προσφέρει η Caprari Pumpen GMBH - που βρίσκεται στο Fürth - για να διατηρείται το κύκλωμα σε λειτουργία για εικοσιτέσσερις ώρες και επτά ημέρες και να παρέχει αρκετό συμπλήρωμα νερού. Αρκετές μονάδες της ανθεκτικής σειράς P διατηρούν την πίεση στο σύστημα ψύξης, συμπεριλαμβανομένου του αγωγού τροφοδοσίας. 
Πλεονεκτήματα
Η Caprari είναι ειδικός στις εγκαταστάσεις με προκλήσεις - τελικά η Michelin δεν επέλεξε μια συμβατική διαμόρφωση με επιφανειακή αυτόνομη δεξαμενή και αντλία ξηρής εγκατάστασης, αντίθετα: Στη λύση με κάθετη τοποθέτηση της Caprari, το υδραυλικό σύστημα βρίσκεται στο νερό και ο κινητήρας με τον γραμμικό άξονα είναι τοποθετημένος εξωτερικά. Αυτό έχει πολλά πλεονεκτήματα: Όχι μόνο μειώνεται ο απαιτούμενος χώρος στο εργοστάσιο, αλλά και η συντήρηση είναι επίσης ευκολότερη και η κινητήρια μονάδα μπορεί να αντικατασταθεί. Χάρη στην ιδέα της Caprari, παρέχεται η δυνατότητα χρήσης πολλών τυπικών κινητήρων, που παράγονται επίσης από άλλους κατασκευαστές (ακόμη και συστήματα κίνησης με πετρέλαιο). Ως αποτέλεσμα, η Michelin θα εξακολουθεί να είναι ευέλικτη, ακόμη και αν καταστούν αναγκαίες νέες επεκτάσεις της εγκατάστασης.
Η σειρά P μεταφέρει έως και 400 λίτρα νερού ανά δευτερόλεπτο και φτάνει στις κεφαλές παροχής έως και σε 250 μέτρα - κάτι παραπάνω από αρκετό για βιομηχανικές χρήσεις.